eur:
394.82
usd:
371.32
bux:
65706
2024. április 16. kedd Csongor
A Duna Budafoknál (b) és Csepelnél (j).
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Újabb részletek az új budapesti Duna-hídról

Kiírta a tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Galvani híd független statikai számításainak elkészítésére és tervellenőrzési feladatainak ellátására.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt tenderfelhívásban a híd neve: új Duna-híd, amely a Galvani utca-Illatos út vonalában épül és a kötöttpályás közlekedéssel együtt 2x3 forgalmi sáv szélességű lesz. A nyertesnek idén december 6-án kell elkezdenie a munkát és 2021. augusztus 26-ig kell befejeznie. Az ajánlattételi határidő november 7. - írja a napi.hu.

Július elején a NIF a közbeszerzési törvényre hivatkozva egyszer már visszalépett ettől a tendertől. A tervezési szerződésben leírt feladat a budapesti Galvani utca és Illatos út vonalában építendő út tervezése, amely 7,4 kilométer hosszú és 2x2 sávos lesz, 7 csomóponttal, továbbá megépül a 2x3 sávos két új közúti Duna-híd (a Galvani híd, illetve a Soroksári híd).

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×