eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
A Duna Budafoknál (b) és Csepelnél (j).
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Újabb részletek az új budapesti Duna-hídról

Kiírta a tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Galvani híd független statikai számításainak elkészítésére és tervellenőrzési feladatainak ellátására.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt tenderfelhívásban a híd neve: új Duna-híd, amely a Galvani utca-Illatos út vonalában épül és a kötöttpályás közlekedéssel együtt 2x3 forgalmi sáv szélességű lesz. A nyertesnek idén december 6-án kell elkezdenie a munkát és 2021. augusztus 26-ig kell befejeznie. Az ajánlattételi határidő november 7. - írja a napi.hu.

Július elején a NIF a közbeszerzési törvényre hivatkozva egyszer már visszalépett ettől a tendertől. A tervezési szerződésben leírt feladat a budapesti Galvani utca és Illatos út vonalában építendő út tervezése, amely 7,4 kilométer hosszú és 2x2 sávos lesz, 7 csomóponttal, továbbá megépül a 2x3 sávos két új közúti Duna-híd (a Galvani híd, illetve a Soroksári híd).

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×