eur:
385.89
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Az újpesti vasúti híd látképe, háttérben a régi gázgyár felújított épületei Óbudán. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Hivatalos: két új budapesti Duna-híd épül

Megkezdődik az albertfalvai és az aquincumi Duna-híd előkészítése.

Már jogszabály rendelkezik két új budapesti Duna-híd megépítéséről, a hétfőn megjelent Magyar Közlöny szerint az albertfalvai Galvani utcát az Illatos úttal összekötő új hídon a kötöttpályás közlekedéssel együtt, 2×3 sáv lesz. Emellett a jogszabály előirja a szintén újbudai Fehérvár út és a a kispesti Üllői út-Határ úti csomópont összeköttetésének előkészítését is - írja a napi.hu.

A fejlesztési tervekben szerepelnek további beruházások:

  • a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti elérhetőségének javítása érdekében a Repülőtérre vezető út fejlesztésével
  • a főváros városszerkezetéből és közlekedési rendszeréből hiányzó, úgynevezett Körvasút menti körút első, Bécsi út–M3 autópálya bevezető közötti szakasza
  • a Pók utca és a Váci út között megépítendő új dunai átkelő (Aquincumi híd) előkészítése

Az előkészítésre milliárdokat költenek: a "kötelezettségvállalás felső korlátja" 2019-ben 6,7 milliárd forint, 2020-ban közel 4 milliárd, 2021-ben pedig 1,35 milliárd, összesen több mint 12 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×