eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay.com

Galvani híd: befagyasztották a fakivágások tervét a Kiserdőn

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja azt a tájékoztatást adta az érintett helyi civil szervezeteknek, hogy a kormány leállította a Galvani hídhoz köthető utak építése miatt tervezett fakivágásokat a Határ úti Kiserdő területén. Civil szakértők szerint az elvezető utak közeli ipari területeken megépíthetők.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) egy képviselő útján leült a Kiserdővédő csoporttal, kikötve, hogy a Galvani híd megépítése eldöntött tény, ehhez kapcsolódóan új utak fognak épülni.

"Fegyverneky Sándor, aki képviseli a KKBK-t, korábbi országos főépítész, biztosított minket arról, hogy

az a tervezési folyamat, ami a Kiserdőt érintené, le lett állítva 2017-ben, azóta nincs semmilyen tervezési folyamat, sőt a beruházás kapcsolódó úthálózatának megtervezését kitolták 2022-ig "

- osztotta meg az InfoRádióval Balogh Samu várostervező, a Duna pesti oldalán élők érdekeit képviselő Kiserdővédő csoport tagja, aki szerint így van idő arra, hogy a kormányzatban is átgondolják a korábbi terveket.

A Kiserdővédők közben azt is feltételezik - látják jelét -, hogy a kérdéses területen kívül azért továbbra is folyhat a tervezés, ami behatárolja azt, hogy milyen lehetőségek lesznek, viszont ők azt szeretnék, hogy alternatív vonalvezetéseken gondolkodjanak, hiszen

ha megérkezik a Kiserdő közelébe az út, akkor már majd nem lehet mit csinálni.

Ha nem a Kiserdőn át, akkor merre mehet az út?

"Mi korábban elkészítettünk egy alternatív nyomvonalat, ami nyilván egy civil szerveződés képességeihez mérten nem egy teljes körű műszaki munka, de gondolatébresztőnek tökéletesen megfelel: ha utánanéznek

az eredeti útnak, amit átírt a beruházó, az látszik, hogy az út Ferencváros barnamezős ipari területein keresztül vezetett volna, mi azt gondoljuk, ez továbbra is megvalósítható,

és nincs szükség arra, hogy az utat a Kiserdő irányába vezessék" - nyomatékosította Balogh Samu.

Amondó, nem lehet érv a költségvonzat arra, hogy a Kiserdőn át menjen a Galvani hídról lejövő út, hiszen ez csak egy mellékberuházás, az itt élő emberek életkörülményeit viszont képes lenne tönkretenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×