eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Süllyesztett út, rehabilitált erdő - önkormányzati javaslatok a Galvani híd pesti oldalára

A ferencvárosi önkormányzat javaslatai szerint a tervezés alatt álló Galvani hídról Pest felé levezető utat a IX. és XIX. kerület között a földbe süllyesztve, hangvédőfalakkal kell megépíteni - mondta Bácskai János ferencvárosi polgármester. Hozzátette: a felére kell csökkenteni a gépjárműforgalmat a Határ úton, és rehabilitálni kell a ferencvárosi Kiserdőt.

Már a tervezés előtti szakaszban is egyeztetett a IX. kerület Fürjes Balázs kormánybiztossal a tervezett Galvani híd pesti folytatásáról - tudta meg az InfoRádió Bácskai János ferencvárosi polgármestertől.

"Nyilvánvalóan ha a nagy Duna-híd megépül, utána arról levezetőutak, átvezetők épülnek, aztán a Kis-Dunán is épül majd egy híd, annak még a tervezéséről sem nagyon beszélhetünk; majd a Kis-Duna-híd levezetőiről lesz érdemes beszélni, de ez még eléggé távoli jövőnek tűnik. Mindenesetre egyetértettünk abban, hogy minden érintettnek megfelelő megoldásra van szükség" - szögezte le Bácskai János. A városvezető kettős minőségében is érintett, hiszen nemcsak az egyik érintett városrész vezetője, de a létesülő új tengely melletti Wekerle-telepen lakik, és a közelben lévő 9 hektáros erdőterület városszerte is ritkának számít mint leendő rekreációs övezet.

Bácskai János pontokban fogalmazta meg, miként tudná a beruházás az ott élők életminőségét pozitívan befolyásolni:

  • a Határ út zaj- és rezgésterhelését jelentősen csökkenteni kell: meg kell szüntetni a teherautó-forgalmat;
  • az elhanyagolt, lepusztult erdő helyett ligetszerű, világított parkot kell létrehozni, ebbe a ferencvárosi, kispesti lakosságot bevonni tervezés, ötletelés, igényfelmérés szintjén;
  • a József Attila lakótelepet és Wekerlét gyalogostengellyel kell összekötni;
  • az élhetőség kedvéért az utakat süllyesztve, illetve zajvédő falakkal kell vezetni.

Szerinte a hidak még évekig nem lesznek készen, tehát időben vannak a felvetésekkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×