eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Süllyesztett út, rehabilitált erdő - önkormányzati javaslatok a Galvani híd pesti oldalára

A ferencvárosi önkormányzat javaslatai szerint a tervezés alatt álló Galvani hídról Pest felé levezető utat a IX. és XIX. kerület között a földbe süllyesztve, hangvédőfalakkal kell megépíteni - mondta Bácskai János ferencvárosi polgármester. Hozzátette: a felére kell csökkenteni a gépjárműforgalmat a Határ úton, és rehabilitálni kell a ferencvárosi Kiserdőt.

Már a tervezés előtti szakaszban is egyeztetett a IX. kerület Fürjes Balázs kormánybiztossal a tervezett Galvani híd pesti folytatásáról - tudta meg az InfoRádió Bácskai János ferencvárosi polgármestertől.

"Nyilvánvalóan ha a nagy Duna-híd megépül, utána arról levezetőutak, átvezetők épülnek, aztán a Kis-Dunán is épül majd egy híd, annak még a tervezéséről sem nagyon beszélhetünk; majd a Kis-Duna-híd levezetőiről lesz érdemes beszélni, de ez még eléggé távoli jövőnek tűnik. Mindenesetre egyetértettünk abban, hogy minden érintettnek megfelelő megoldásra van szükség" - szögezte le Bácskai János. A városvezető kettős minőségében is érintett, hiszen nemcsak az egyik érintett városrész vezetője, de a létesülő új tengely melletti Wekerle-telepen lakik, és a közelben lévő 9 hektáros erdőterület városszerte is ritkának számít mint leendő rekreációs övezet.

Bácskai János pontokban fogalmazta meg, miként tudná a beruházás az ott élők életminőségét pozitívan befolyásolni:

  • a Határ út zaj- és rezgésterhelését jelentősen csökkenteni kell: meg kell szüntetni a teherautó-forgalmat;
  • az elhanyagolt, lepusztult erdő helyett ligetszerű, világított parkot kell létrehozni, ebbe a ferencvárosi, kispesti lakosságot bevonni tervezés, ötletelés, igényfelmérés szintjén;
  • a József Attila lakótelepet és Wekerlét gyalogostengellyel kell összekötni;
  • az élhetőség kedvéért az utakat süllyesztve, illetve zajvédő falakkal kell vezetni.

Szerinte a hidak még évekig nem lesznek készen, tehát időben vannak a felvetésekkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×