eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Wolfsburg, 2017. március 14.Teherlifttel emelnek be személygépkocsikat a Volkswagen német járműgyártó szomszédságában lévő Autóváros egyik raktártornyába az alsó-szászországi Wolfsburgban 2017. március 14-én. A Volkswagen konszern értékesítési árbevétele 2016-ban két százalékkal 217,3 milliárd euróra emelkedett és 5,1 milliárd euró nyereséget ért el az előző évi 1,6 milliárdos veszteség után. A Volkswagen az elmúlt évben a Toyotát megelőzve 10,39 millió autó eladásával a világranglista élére került. (MTI/EPA/Carsten Koall)
Nyitókép: MTI/EPA/Carsten Koall

Felpörgette autógyárait a Volkswagen a dízeles határnap előtt

Szeptember 1-től változik a járművek károsanyag-kibocsátásának mérési módszere, ami komoly költségeket jelent a Volkswagennek.

Herbert Diess arra figyelmeztetett, hogy az új károsanyag-kibocsátási mérési módszer, a WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) miatt veszélybe kerülhet az autógyártó korábban kitűzött profitcélja. A vezérigazgató szerint a WLTP bevezetése miatt közel 1 milliárd eurós költsége keletkezik a vállalatnak - írta a Portfolio.

Akár 250 ezer autó gyártása is csúszhat, mivel azoknál nem tudnak megfelelni az új szabályoknak.

A szerdán közzétett negyedéves számokból kiderül, hogy csúcsra járatták a konszern üzemeit, és annyi autót gyártottak le a károsanyag-kibocsátási mérési módszer változásáig, amennyit csak lehet. A második negyedévben a VW 13,5 százalékkal több autót gyártott le, mint egy évvel korábban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×