eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ezt biztosan nem tudta Christine Lagarde-ról

Ezt biztosan nem tudta Christine Lagarde-ról

Christine Lagarde, a nemzetközi valutaalap jelenlegi vezérigazgatója lehet az Európai Bizottság következő elnöke, miután Jean-Claude Juncker jövőre leköszön - írta egy német újság. Magas István, a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének igazgatója szerint számos érv szól a vezetőnő mellett.

Az IMF első női ügyvezető igazgatója nagyon különleges személyiség – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének igazgatója, hozzátéve, hogy Christine Lagarde-nak rendkívüli a karrierje is.

„Már 2005-ben a francia kormánynak dolgozott, akkor még csak külkereskedelmi, később pénzügyi és gazdasági miniszter lett. Sok mindent tanult, Amerikában is járt középiskolába, politikatudományokat Aix-en-Provence-ban végezte mesterszinten. Utána ügyvédként dolgozott a Baker&McKenzie-nek.”

Az IMF korábbi elnöke idő előtt felmondott, a helyére kerülő Christine Lagarde a rendkívül nehéz világgazdasági környezetben „rendkívül jól navigálta a hajót” - fogalmazott Magas István, hozzátéve, hogy most is azért merült fel a neve, mert egy viszonylag megosztott Európában kellene újra egységesíteni a vezetést.

„Az esélyei nagyon jók. Személyes kapcsolatok, szimpátiák, de főleg Németország, Angela Merkel támogatása szükséges, de a végső bólintást - valószínűleg - szerint a francia elnök, Emmanuel Macron adja meg.”

Christine Lagarde kapacitását, karizmáját és befolyásoló erejét tekintve is jó jelölt – foglalta össze a Budapesti Corvinus Egyetem Világgazdasági Intézetének igazgatója. Magas István megjegyezte, az IMF vezérigazgatójának önéletrajzában az is szerepel,

tagja volt a francia szinkronúszó-válogatottnak is.

„Fontos, hogy olyan ember legyen, akinek pénzügyi, jogi és világgazdasági kitekintése is van.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×