eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Átverik a magyarokat? Most derül ki az igazság

Átverik a magyarokat? Most derül ki az igazság

Akkreditált érzékszervi vizsgálók laboratóriumi körülmények között végzik az élelmiszerek érzékszervi tesztjeit - közölte az InfoRádió kérdésére az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Zsigó Róbert elmondta, március végén hozhatják nyilvánosságra a száz termékösszevető-vizsgálat eredményeit.

Voltak kétségek, hogy az érzékszervi vizsgálat akkreditált, szabályozott módszer-e.

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kijelentette, igen, amit

nem egy szubjektív kóstolgatásnak

kell elképzelni.

„Folyamatosan képzett és továbbképzett szakemberek végzik akkreditált laboratóriumban.”

Zsigó Róbert elmondta, a földművelésügyi miniszter újabb száz, Nyugat-Európában is kapható termék összehasonlító - laboratóriumi, összetevői és érzékszervi - vizsgálatát rendelte el.

„A lényege az, hogy minőségi különbségeket vagy egyezőségeket tudjunk feltárni. Ugyanolyan ízű lehet egy termék, hiába cserélték rosszabb minőségűre egy összetevőjét.”

Március második felében hozzák nyilvánosságra,

hogy a vizsgálat milyen termékeket érint és mit mutattak a vizsgálatok.

Zsigó Róbert emlékeztetett: „nemrégiben kiderült, hogy ugyanazon multinacionális cégek ugyanazon márkájú termékeit több esetben jobb minőségben lehetett megkapni Ausztriában, mint Magyarországon, ez felháborító, ezt szeretnénk ezzel az átfogó vizsgálattal kideríteni.”

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár hangsúlyozta, ez egy tényleg átfogó, részletes vizsgálat lesz. Vizsgálnak fűszereket, alkoholos és alkoholmentes italokat, konzerveket, fagyasztott és édesipari termékeket, tejterméket.

„Egyelőre a jelenség vizsgálata fontos” - hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×