eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Csocsó, biliárd pingpong munkaidőben vagy utazás - élményt adó béren kívüli juttatások

Csocsó, biliárd pingpong munkaidőben vagy utazás - élményt adó béren kívüli juttatások

Egyre gyakoribb, hogy különleges, élményszerű béren kívüli juttatásokkal kívánja vonzóbbá tenni magát egy vállalat, illetve ezzel tartaná meg dolgozóját.

A fizetés mellett a béren kívüli juttatások is fontosak a munkavállalóknak, a megtartásukban pedig egészen biztosan sokat számítanak. A Business Insider című lap összeszedett több rendkívülinek számító cafeteria elemet.

Évi kétezer dolláros utazási kreditet kínál az Airbnb a munkavállalóinak, a 2016 a legjobb munkahely kategóriát is elnyerő digitális szolgáltatást kínáló vállalatnál dolgozók ezt az összeget szabadon felhasználhatják bárhol a világon természetesen airbnb-n regisztrált ingatlanokban.

Az Epic Systems vállalat négy hét alkotói szabadságot ad alkalmazottainak, igaz, öt év ott töltött idő után. Nem hiányozhat egy ilyen listából a Facebook, a társaság négyezer dollárt ad annak a dolgozójának, akinek gyermeke született. A Google akkor fizet az özvegynek, illetve a családnak, ha meghal egy alkalmazottja, ráadásul tíz éven keresztül fizeti a dolgozó fizetésének a felét.

A Netflix egyéves fizetett szülési vagy apasági szabadságot biztosít a gyermekessé váló dolgozójának, illetve támogatja a részmunkaidős visszatérést. A Pinterest dolgozóinak, ha gyermekük születik, az első három hónap fizetett szülési szabadság, majd részmunkaidőben tölthetnek még egy hónapot, aztán kell csak visszatérniük a munkába.

A PWC a diákhitel törlesztésében segít, évi 1200 dollárral az érintett dolgozóknak. A Spotify hat hónap fizetett szülési szabadságot ad a dolgozóinak, plusz egy hónap rugalmas munkaidőt, hogy visszarázódjanak a munkába, a társaság a női alkalmazottaknak a mesterséges megtermékenyítést is fizeti, ha szükséges.

A Twitternél a napi háromszori ingyenes étkezés mellett akupunktúrás kezelést is igényelhetnek a dolgozók. A Walt Disney ingyenes belépést ad a dolgozóinak Disneylandbe, ahová természetesen ingyen vihetik családjukat és barátaikat is, illetve kedvezményesen vásárolhatnak ajándéktárgyakat.

Csocsó, biliárd pingpong munkaidőben vagy utazás - élményt adó béren kívüli juttatások

Az informatikai vállatoknál akkora a verseny a munkavállalóért, hogy még a pár fős cégeknél is muszáj valami különleges élményt adni a dolgozó informatikusoknak, amivel erősítik a csapatot, és meg tudják tartani a munkaerőt – mondta Fata László cafeteria szakértő.

„Sok helyről hallottuk, hogy vannak pihenőszobák, ahol biliárd, pingpong-asztal, csocsó van, de lehet teljesítménykiírás; lépésszámlálóval mérik, mennyit lépnek a munkatársak egy adott idő alatt, vagy akár csokiautomata.”

A szakértő szerint a jövő évre vonatkozó cafeteria változások miatt a vállalatok újra átgondolták a béren kívüli juttatások rendszerét, konkrétan azt, hogy mi a célja ezen juttatástípusnak, és a felhasznált elemekkel elérték-e ezeket a célokat. Fata László szerint az a jó, ha a munkáltató ismeri a dolgozói igényeit, elvárásait, és akkor sikerrel alkalmazhat akár olyan juttatást is, amely a vállalatnak nem is kerül pénzbe, az alkalmazottai mégis hálásak lesznek érte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×