INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

cafeteria

2020.02.11. 07:34

Cafeteria: közel 400 ezer forint az átlag

Átlagosan bruttó 371 ezer forintot, a tavalyinál kicsit kevesebbet nyújtanak a munkavállalóiknak cafeteria juttatásként a cégek a Szent István Egyetem és a HR Kutató Központ által végzett friss kutatás szerint, amelyből az is kiderül, hogy elsősorban a nagyvállalatok adnak béren kívüli juttatást - írta a Világgazdaság kedden.
2019.06.02. 06:30

Szép-kártya: két lehetőség közül választhat, aki eddig lemaradt

Tavaly óta új kormányrendelet szabályozza a Szép-kártya használatát: az egyik legfontosabb változás, hogy már nem kell május 31-ig felhasználni a kártyán lévő összeget, csak azoknak, akik tavaly nem kötöttek a kibocsátóval kártyaszerződést - hívta fel a figyelmet az OTP Bank cafeteriaüzletág-vezetője.
2019.04.30. 16:55

Kilőtt a SZÉP kártya idén

42 milliárd forinttal több munkáltatói feltöltés érkezett 2019-ben eddig, mint tavaly ilyenkor.
2019.04.20. 13:43

Cafeteria: így döntöttek idén a munkavállalók

Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.
2019.02.05. 16:41

Több tízmilliárd forint kártérítést ítéltek meg a magyar államot bepanaszoló Sodexo cafeteriacégnek

Hetvenhárommillió euró (több mint 23 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központja (ICSID) a Sodexo francia utalvány-kibocsátó cégnek, amely az étkezési és szabadidő-utalványok rendszerének átszervezése miatt indított eljárást a magyar állam ellen - közölte a francia vállalat internetes honlapján hétfőn.
2018.12.13. 08:11

Százezrek maradhatnak pénz nélkül januárban

Változik a SZÉP-kártyákra vonatkozó szabályozás januártól, és még sokan nem tették meg a szükséges lépéseket, hogy továbbra is megkaphassák az így érkező juttatásokat.
2018.11.13. 16:47

Oda a cafeteria és a korai szocho - megkezdődtek a bértárgyalások

Öt százalékos minimálbér-emelést javasoltak a munkáltatók a bértárgyaláson. A pénzügyminiszter szerint távol vannak az érintett felek álláspontjai, de reményei szerint év végére meg tudnak állapodni a minimálbér jövő évi összegéről.
2018.11.06. 22:06

A cafeteria-törvény módosítását kérik a szakszervezetek - a nap hírei

A béren kívüli juttatásokra vonatkozó törvény módosítását kérik a szakszervezetek a miniszterelnöktől. Bűncselekmény hiányában megszüntette az Elios Zrt.-vel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Demokratikus Koalíció céljának nevezte a párt elnöke, hogy Budapesten egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt legyen. A nap legfontosabb hírei november 6-án.
2018.11.06. 18:23

Utcára vonultak a szakszervezetek

A szakszervezetek a cafeteria-elemek kedvezményes adózásának visszaállítását követelik a családok támogatása, a mobilitás ösztönzése és a munkaerőhiány kezelése érdekében - hangsúlyozta Szilágyi József, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) elnöke több szakszervezet demonstrációján Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt.
2018.11.05. 13:35

Utcára mennek kedden a szakszervezetek

A cél: megakadályozni a béren kívüli juttatások megadóztatását. A LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezi, délután 3-kor gyülekeznek a jegybank előtt, innen mennek a Kossuth térre.
2018.10.10. 17:55

Még változhat a cafeteria, reménykedhetnek a dolgozók

Elképzelhető, hogy rövidesen módosulnak a cafeteria-szabályok - közölte az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László a kormánnyal és a munkáltatókkal folytatott bértárgyalásról elmondta: nem kizárt, hogy a bértárgyalások idején a munkavállalók számára kedvező forgatókönyv szerint változzon a szabályozás.
2018.10.03. 09:36

Új ötletet dobtak be a cafeteriához

Egy szakmai szövetség szerint a cafeteria keretében kellene támogatni a szemüvegvásárlást, amely komoly kiadást jelent egy átlagos munkavállalónak.
2018.07.27. 18:04

A szakszervezetek szerint kiüresedik az állami közszolgálat

A közszférában dolgozók béremeléséről, létszámcsökkentéséről és jogállásról, valamint a cafetéria megszüntetéséről kezdeményez tárgyalásokat a kormánnyal a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, illetve a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.
2018.07.20. 08:15

Ősszel újabb adócsomag jöhet

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz, amely a támogatott módosító indítványok ellenére megőrizte eredeti karakterét - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy a költségvetéssel a biztonság megőrzését, a növekedés fenntartását, a családtámogatások szélesítését, valamint a foglalkoztatás fenntartását tűzték ki célul.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018