INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A DETOX nem buli! - kampány a fiataloknak

Infostart / InfoRádió
Számos híresség és elismert szakember támogatásával indul útjára a Heineken támogatásával a DETOX nem buli! -kampány. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a kampány egyik résztvevője elmondta: céljuk a mértékkel történő alkoholfogyasztás kultúrájának népszerűsítése.

"Mi mentősök és mindazok, akik ezzel a témával foglalkoznak, az utóbbi időben azt tapasztaltuk, Magyarországon egyre divatosabb a fiatalok körében, hogy a buli estéjén a lehető legrövidebb időn belül a lehető legsúlyosabb részegség állapotába kerüljenek" - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak.

Hozzátette: ezt a divatot szeretnék ellensúlyozni, és megmutatni ennek veszélyeit, a fiatalok nyelvén, mert kevésbé hatékony, ha komoly szakértők beszélnek az alkoholfogyasztás veszélyeiről.

"Szeretnénk felmutatni, hogy ennek milyen sok veszélye van. Életveszélyes is lehet, hiszen ha valaki eszméletlen részegre issza magát, akár meg is fulladhat. De veszélyt jelenthet az is, ha például egy fiatal lány önkontroll nélküli állapotba kerül, és ennek az éjszakának akár nem kívánt terhesség is lehet a vége" - hangsúlyozta Győrfi Pál.

A szóvivő szerint számos olyan veszély létezik, amelyről nem beszélünk vagy nem beszéltünk eddig. De a mértékletes, tudatos alkoholfogyasztásnak számos olyan értéke is van, amelyet fel szeretnének mutatni, erről szól A DETOX nem buli! - kampány.

"Azért vagyok optimista, mert a kampány a közösségi háló, az internet erejét használja fel, másrészt olyan arcok tűnnek fel a kampányban, akik népszerűek a fiatalok körében, gondolok itt Bocskor Bíborkára, Czutor Zoltánra vagy Kővágó Henriettára. Már a cím is figyelemfelhívó, hiszen a lényeg az, hogy a fiatalok elhiggyék: a DETOX valóban egyáltalán nem buli, sőt egy olyan hely, ahová jobb be sem kerülni" - fogalmazott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak.

A szóvivő hozzáfűzte: a kampány most indul, sokféle aktivitás lesz, olyanok, amelyeket specifikusan a fiatalok elérésére optimalizálnak és remélik, hogy valóban hatékonynak bizonyul.

Hanganyag: Kaputa Júlia


A címlapról ajánljuk