eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

IMF: nincs időpont a hiteltárgyalások megkezdéséről

Nincs pontos időpont a Magyarországgal történő hiteltárgyalások megkezdéséről - közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szóvivője csütörtökön.

Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója hozzátette: először kézzelfogható lépésekre van szükség ahhoz, hogy Magyarország bebizonyítsa, komolyan elkötelezett valamennyi gazdaságpolitikai kérdésben.

A szóvivő elmondta, hogy folynak az informális megbeszélések Magyarországgal.

Gerry Rice nem közölt részleteket Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter és Christoph Rosenberg, az IMF magyarországi tárgyalódelegáció vezetője szerdai megbeszéléseiről, de hozzátette: a valutaalap továbbra sem jelölt ki időpontot a hitelprogramról szóló tárgyalások esetleges megkezdéséről.

"Mielőtt ezt megtennénk, látnunk kell azokat a kézzelfogható lépéseket, amelyek arra utalnak, hogy a kormány erősen elkötelezett mindazon kérdésben, amelyek a makrogazdasági stabilitást érintik". Gerry Rice azonban nem fejtette ki bővebben, hogy az IMF milyen lépéseket vár Magyarországtól.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×