eur:
391.33
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Javíthat a magyar GDP-várakozásokon az erős ipari adat

Javíthat a magyar gazdaság idei növekedési ütemére szóló előrejelzéseken a vártnál számottevően jobb szeptemberi ipari termelési adatsor - közölték a számok keddi ismertetése utáni kommentárjukban londoni felzárkózó piaci elemzők.

A JP Morgan bankcsoport citybeli közgazdászai "meglepően erőteljesnek" nevezték a havi összevetésben, szezonális kiigazítással mért 3,9 százalékos szeptemberi ipari termelésnövekményt, felidézve, hogy a ház saját előzetes becslése mindössze 0,2 százalékos havi bővülést valószínűsített a harmadik negyedév utolsó hónapjára.

A cég szakértői közölték, hogy számítási modelljük a szeptemberi adat figyelembevételével most 0,25 százalékos negyedéves GDP-növekedésre utal a harmadik negyedévben, jóllehet a JP Morgan eddigi prognózisában arra a három hónapra stagnálás szerepelt.

A ház szerint a "vártnál erősebbnek tűnő" harmadik negyedév nyomán immár "felfelé ható kockázatok" érvényesülnek a cég idei egész évi magyar GDP-előrejelzésére, amely jelenleg 1,2 százalékos éves növekedést valószínűsít a magyar gazdaságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×