eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Brazília és Kína nem fogja megmenteni az eurót

A piacon és a sajtóban elterjedt találgatások ellenére nem lehet várni a legnagyobb felzárkózó gazdaságoktól az euróövezet megmentését - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Capital Economics - az egyik vezető citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőcég - szakértői szerint "feltűnően makacsul" tartják magukat azok a híresztelések, hogy majd a négy legnagyobb felzárkózó gazdaság - Brazília, Oroszország, India és Kína - bevett angol rövidítéssel a BRIC-országcsoport - összehangolt euróövezeti adósságvásárlásba kezd.

A ház szerint azonban az újságok erről szóló szalagcímeit a részletek ritkán igazolják: ezek a sztorik rendszerint általánosságokat tartalmazó, aggodalmat és támogatást kifejező kijelentésekre épülnek, e kijelentetéseket pedig sokszor olyan külföldi illetékesek teszik, akik bajban lévő országokba látogatnak, és "udvariasak akarnak lenni vendéglátóikkal". Ha e kijelentések tartalmaznak is konkrétumokat, azokban ritkán találni bármiféle újdonságot - fejtegették a Capital Economics londoni elemzői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×