eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ebben is különböznek a fiatalok

Új igényeket támaszt a fiatalabb korosztály a pénzintézetekkel szemben. A Takarékbank felméréséből kiderült: gyakran használják kis összegű fizetéseknél is a bankkártyát és az internetes bankolás is közelebb áll hozzájuk. Emellett döntéseikben szerepet játszik, ha elismerést, figyelmet válthatnak ki társaikból pénzügyeikben is.

Ha bankolás, akkor internet és bankkártya - ezt a két szolgáltatást használják leginkább a fiatalok a pénzintézetek által kínált szolgáltatásokból - derült ki a Takarékbank megbízásából készült felmérésből.

A Takarékbank ügyvezető igazgatója azt mondta: a fiatal korosztály három szempont alapján dönt egy-egy pénzintézet mellett: könnyen elérhető legyen egy fiók, legyen kifejezetten nekik szóló szolgáltatáscsomag, és az adott termékek teljesítsék szociális vágyaikat, azaz tudjanak-e döntésükkel tiszteletet, figyelmet kivívni társaik körében.

Brezina Szabolcs hozzátette: ezt a tendenciát látva azon sem lehet meglepődni, hogy a bankkártya kinézete is számít.

A vizsgálat kimutatta: a fiatalok között elenyésző azok száma, akik nem használják az internetes bankolást, és a többség kizárólag elektronikusan intézi pénzügyeit. Emellett vásárlásaikat is jobbára kártyával bonyolítják, még akkor is, ha csak kisebb összegről van szó, jellemzően szupermarketekben, mozikban, benzinkutakon, gyorséttermekben így fizetnek. Nem véletlen tehát, hogy egyre több pénzintézet kínál kifejezetten fiatalok számára szolgáltatásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×