eur:
388.59
usd:
361.26
bux:
68628.48
2024. május 7. kedd Gizella

Vége az olcsó jegyek korszakának a Ryanairnél?

Nem tartja fenntarthatónak a jövőben a Ryanair fapados légitársaság vezérigazgatója a cég jelenlegi üzletpolitikáját, és szerinte a cégnél vezetőváltásra is szükség van.

Michael O'Leary szerint az átlagban 40 eurós jegyárak a jövőben már nem tarthatóak, mert növekszenek a repüléssel kapcsolatos költségek többek között amiatt, hogy a légitársaság a városközpontokhoz közelebbi repülőterekre igyekszik az utasokért folytatott versenyben. A cégre egyre nagyobb nyomás nehezedik a tekintetben is, hogy javítsa szolgáltatásainak színvonalát.

"Már nem lehet csupán az a célunk, hogy mi kínáljuk a lehető legolcsóbb jegyeket" - fejtette ki O'Leary az Observernek adott interjúban.

A vezérigazgató szerint a társaságnak új vezetőre van szüksége, elismervén, hogy sokszor vitatott vezetési stílusa a jelenlegi piaci körülmények között nem tartható.

A takarékoskodásra minden eszközt megragadó légitársaság vezetése legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megszüntetnék a másodpilóta alkalmazását a rövid távú repülőutakon. Előzőleg a vezetés azt is felvetette, hogy legyenek állóhelyek is az ugyancsak rövid távú járatokon.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×