eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

A Malév tanácsadói szerződéseit vizsgálja az NNI

Három nagy értékű, egyenként is több száz millió forintos tanácsadói szerződést vizsgál a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI); a feljelentést Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója tette még idén februárban a légicég átvilágítását követően - írja pénteki számában a Napi Gazdaság.

A lap értesülése szerint a Charter Corporation, a Seabury APG és egy meg nem nevezett, de a Malév korábbi igazgatósági tagjához köthető cég lehet érintett az ügyben.

A Charter Corporation egy éven át dolgozott a társaságnak, ám ennek eddig semmi nyomát nem találták a nyomozók. A 800 millió forintba kerülő tanácsadói munka "nyomon követését" az is nehezíti, hogy eddig nem tudták/lehetett elérni az interneten sem a céget - írja a lap.

A Charter után az ismert amerikai szakmai tanácsadó cég, a Seabury APG kapott megbízást, 2008-tól másfél éven át több tanácsadót is delegált a Malévhez. Az ott végzett munka végeredményéről azonban ez esetben sincs megbízható információ - csak az, hogy ez is százmilliós kifizetéseket eredményezett.

A harmadik szerződést egy olyan társaság kapta, amelyik a Malév közelmúltban távozott igazgatóságának egyik tagjához köthető. A szintén több száz millió forintos megbízás valódi célja az eddigi vizsgálatok szerint az volt, hogy ily módon "szivattyúzzanak ki" jelentős pénzeket a Malévban 2007-ben tulajdonrészt szerzett Borisz Abramovicsnak - írja a lap.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×