eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ötödik hónapja javul a GKI konjunktúra-indexének értéke

Már ötödik hónapja javul a GKI konjunktúra-indexének szezonális hatásoktól megtisztított értéke, így a cégek és a lakosság hangulatát tükröző mutató szeptemberben már kissé meghaladta a tavaly novemberi értéket. A bizalmi index mínusz 32,4 pontról mínusz 30,7 pontra emelkedett.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Európai Unió támogatásával készített felmérése szerint az ipari cégek várakozása szeptemberben - öt hónapos javulás után - nem változott, az augusztusi szinten maradt, de az elmúlt időszak termelés-megítélése javult, bár a következő időszaké csak minimálisan.

A kereskedelmi vállalkozások bizakodása az év eleje óta hónapról hónapra jelentősen ingadozik, összességében enyhén javul, de az augusztusi számottevő növekedést szeptemberben ismét visszaesés követte. A szolgáltató cégek pesszimizmusa szeptemberben oldódott, főleg a foglalkoztatás és a közeljövőre vonatkozó forgalmat tekintve.

A fogyasztói várakozások május óta hónapról hónapra egyre jobban alakulnak. A munkanélküliségtől és inflációtól való csökkenő félelem mellett javult a lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott képe is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×