eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Gazprom illetékese 300 dolláros átlagos gázárral számol jövőre

Az Európának szánt Gazprom gázár jövőre átlagosan 300 dollár körüli lesz ezer köbméterenként - mondta az orosz állami cég egyik vezetője. Ez magasabb az ideinél, de jóval elmarad a tavalyi 408 dolláros átlagártól.

Alekszandr Medvegyev, a Gazprom vezérigazgató-helyettese egy moszkvai fórumon azt mondta, hogy a következő egy évtizedben is a Gazprom fedezi majd európai gázszükségletének harmadát. Rámutatott, a mostani pénzügyi válság nem csökkentette a világ vezető gáztermelőjének európai piaci részesedését.

Alekszandr Medvegyev szerint a Gazprom idei exportbevétele 42,65 milliárd dollár lesz. Ez elmarad a tavalyi 66,4 milliárd dollártól, ugyanakkor Európa több gázt vásárolt az elmúlt három hónapban, mint egy éve ugyanekkor.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×