eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

MFB-EIB: 100 millió eurós keret közepes méretű cégeknek

Százmillió euró összegű hitelkeretről szóló megállapodást írt alá hétfőn az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az Európai Beruházási Bankkal (EIB) közepes méretű vállalkozások projektjeinek finanszírozására - közölte az MFB.

A hitelt az MFB Zrt. legfeljebb öt, egyenként minimum 20 millió euró összegű részlet lehívásával 2010. december 31-ig veheti igénybe - olvasható a közleményben.

Az Európai Beruházási Bank forrását a legfeljebb háromezer főt foglalkoztató vállalkozások vehetik igénybe. A hitel az MFB közvetlen finanszírozású projektjeinek forrásául szolgál.

Szelényi György, az MFB illetékes igazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy a hitel kondíciói a piaci feltételeknél kedvezőbbek.

A közlemény emlékeztet arra, hogy ez a hatodik hitelkeret-megállapodás az EIB és az MFB között. Az első ügyletet a felek 1998-ban kötötték meg, akkor 10 millió ECU-ről, ami 10 millió eurónak felel meg. A 2003 decemberében aláírt második hitelkeret-megállapodás alapján folyósított 50 millió euró összeget az MFB a kis- és középvállalkozások részére közvetlenül nyújtott hitelek finanszírozására használta fel.

A 2005 novemberében, a 2006 novemberében és a 2007 decemberében aláírt, egyenként 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodások célja pedig az MFB "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramjának, valamint az "Új Magyarországért" Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramjának részleges finanszírozása volt.

A most aláírt hitelkeret-megállapodás az első, amely kifejezetten a közepes méretű vállalkozások forráshoz juttatását segíti.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×