eur:
388.53
usd:
360.84
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kivonják a forgalomból a hagyományos égőket

Szeptembertől kivonják a forgalomból a 100 wattos izzókat és aztán fokozatosan a többi kisebb teljesítményű izzót is - mondta az InfoRádiónak a GE új termékfejlesztési igazgatója. Koltai Zoltán szerint egy lakásban az energiatakarékos izzókra való csere mintegy három év alatt térül meg.

A kompakt fénycsövek a hagyományos villanykörték által elfogyasztott energia negyedével-ötödével működnek, ezért sokat lehet spórolni a használatukkal - mondta az InfoRádiónak a GE új termékfejlesztési igazgatója.

A világítás megtervezésénél nemcsak azt érdemes figyelembe venni, hogy milyen típusú fényforrásra van szükség, hanem azt is, hogy általában milyen gyakran lépünk be az adott helyiségbe és mennyi időt töltünk ott.

Koltai Zoltán szerint éppen ezért egy ritkábban és rövid ideig használt helyiségben praktikus lehet energiahatékony halogénlámpát a foglalatba tekerni. Bár a kompakt fénycsövek ma már gyorsabban bemelegednek, mint korábban, azok akkor hozhatnak nagyobb megtakarítást, ha olyan helyre kerülnek, ahol hosszabb ideig működnek a nap során - tette hozzá.

Az olvasólámpák égőit érdemes fókuszált fényt kibocsátó reflektor halogénlámpára cserélni - mondta a GE termékfejlesztési igazgatója, megjegyezve: az olyan lámpákba, amelyeket maximum 60 wattos izzóval lehet használni, nyugodtan tekerhetünk nagyobb teljesítményű kompakt fénycsövet is, hiszen az nem fog túlmelegedni.

Koltai Zoltán hozzátette: az izzólámpa kompakt fénycsőre cserélése mintegy három év alatt térül meg.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×