eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mol: tíz százalék körüli a gázolaj és a benzin forgalmának visszaesése

Az év első két hónapjában öt és tíz százalék között esett vissza a benzin, illetve a gázolaj forgalma a gazdasági válság hatására - mondta el a Mol vezérigazgatója. Mosonyi György szerint megfigyelhető a cégek és a közületi felhasználók spórolása. Az olajipari cégnél 65 dolláros kőolajárra számítanak ebben az évben.

Tavaly még nem volt érzékelhető és számokban kimutatható a válság, az idén azonban már más a helyzet - mondta az InfoRádiónak a Mol vezérigazgatója, hozzátéve: az első két hónapban már látható egy öt és tíz százalék közötti visszaesés a kis- és nagykereskedelemben egyaránt. A számokból kitűnik: a gázolaj iránti kereslet jobban visszaesett, mint a benziné.

Mosonyi György hangsúlyozta: ebben a recessziós helyzetben leginkább a fizetésképes kereslet csökkenése a jelentős, és például a közületi fogyasztásban nagyon komoly takarékoskodást lehet megfigyelni. A tavalyihoz képest jelentősen alacsonyabb árak (például a nyolcvan forinttal olcsóbb benzin) azonban ezt valamelyest kompenzálni tudják.

A vezérigazgató elmondta azt is: a Mol 65 dolláros kőolajárral számol az idén, vagyis a mai árakhoz képest emelkedés várható. Hozzátette: az olajipari cég a 300 forint alatti euróval számolt, a Mol teljesítményére a dollár árfolyama - amely most erősödik az euróhoz képest - nagyobb hatással van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×