eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Lemaradhat Magyarország a kevés informatikai szakember miatt

Tavaly a szélessávú internet-árak csökkenésének köszönhetően gyors ütemben nőtt az internetezők száma, és talán rövidesen eljön az internetes vásárlásokban várt áttörés is, mondta az InfoRádiónak Kovács Zoltán. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke szerint kétszer-háromszor több szakemberre lenne szükség.

Az emberek egyharmada rendszeresen használja az internetet, míg a háztartások bekötöttségének aránya 27 százalékos - mondta el az InfoRádiónak Kovács Zoltán.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke szerint ha a szélessávú felhasználói piac elér egy bizonyos pontra, akkor új szolgáltatások jelenhetnek meg. Ha rendelkezésre áll a megfelelő számú felhasználó, az internetes vásárlás terén is áttörés következhet be.

Nehéz jól képzett informatikai szakemberekhez hozzájutni - közölte Kovács Zoltán. Kiemelte: elképzelhetetlen, hogy tőkét vonzzunk az országba, ha ilyen alacsony az informatikusok száma.

Jelenleg 4400 szakembert képeznek, de ennél kétszer-háromszor többre lenne szükség, hogy felvegyük a versenyt Romániával és Ukrajnával - tette hozzá az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×