eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Tom Merton/Getty Images

Pokoli napok várnak az allergiások egy részére

A kora tavaszi fák - az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a mogyoró - pollenjének mennyisége várhatóan hétvégére lecsökken, míg a nyírfapollen koncentrációja jelentősen emelkedni fog a levegőben – olvasható Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ pollenjelentésében.

Az NNGYK azt javasolja, hogy a nyírfa virágporára allergiások magas pollenterhelés esetén kerüljék a nyírfával beültetett parkokat, illetve utcaszakaszokat. Az ajánlás szerint amennyiben ablakuk közelében ilyen fa található, lehetőség szerint másfelé nyíló ablakon át szellőztessenek, vagy gyakran töröljék le nedves ruhával a bútorokat és a padló felületére lerakódott port.

Azt írták, a húsvéti dekorációnál a fűzfák finoman molyhos, ezüstös-szürke, virágrügyekkel borított ágait ne tegyük vízbe, mert kinyílik, és apró, sárga színű porzók jelennek meg a rügy szürke, finoman bolyhos felszínén. A barka ekkor kezdi szórni az erősen allergén virágport. Az NNGYK azt tanácsolja az allergiásoknak, hogy ne tartsanak virágzó barkát a lakásban, főleg ne az ágyuk közelében.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×