eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash

Ónos eső, havazás és viharos szél, de ez még csak az ízelítő

Mediterrán ciklon hátoldalán vasárnaptól több fokkal hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, így jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Az esőt pedig ónos eső, majd havazás váltja a Dunántúlon.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, keleten lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet. Délelőtt az Észak-Dunántúlon egyre nagyobb területen vált az eső vegyes halmazállapotú csapadékba, amely során átmeneti jelleggel ónos eső is kialakulhat. Másutt egyre inkább csökken a csapadékhajlam. Késő délutánra dél, délkelet tolódik a halmazállapot-váltás határa, estére, késő estére már a havazás lehet a meghatározó csapadékforma, esetleg a középső országrészben lehet még eső, havas eső.

A északias szél a középső területeket leszámítva erős, többfelé viharos lesz. Kiemelten a magasabban fekvő részeken erősen viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között várható. Délkeleten lesz a legenyhébb az idő, néhol pedig délelőtt áll be a maximum. A hideg levegő érkezésével a Nyugat-Dunántúlon reggeltől, másutt a déli óráktól csökken a hőmérséklet – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

A folytatásban kifejezetten száraz, hideg levegő alakítja majd hazánk időjárását, tehát jövő vasárnapig semmilyen csapadékra nem kell számítani. A hét első felében napközben némileg enyhül majd az időjárás, így is a mostani tél leghidegebb periódusa vár ránk, fagypont közeli csúcsértékkel. A leghidegebb várhatóan szerda és csütörtök hajnalban lehet, ekkor az ország döntő részén mínusz 11, és mínusz 5 fok közé süllyed majd a hőmérséklet. De

a hóval borított, kevésbé szeles részeken mínusz 15 Celsius is lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×