eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/HódPress

Mi ez? Szemkápráztató dolgot festettek a közlekedők orra elé - fotók

A 3D-s gyalogátkelőtől azt remélik, sikerül lassítani a forgalmat.

Hódmezővásárhelyre, óvoda és iskola közelébe került a speciális zebra: egy már meglévő átkelőt "turbóztak fel" az új festéssel, hogy a gyalogosok nagyobb biztonságban legyenek. A helyszín az Oldalkosár utca, az Apró Talpak bölcsőde melletti zebra. A 3D-s látvány azokat a sofőröket fogadja, akik a Szőnyi utca felől érkeznek - azért ezt az oldalt választották, mert ott a zebra melletti sövény/közvilágítási oszlop és a Kresz-tábla miatt nehezebb észrevenni a bölcsőde oldaláról átkelni szándékozókat - vette észre a HódPress oldalán a vezess.hu.

A 3 D-s ábra sík festés, de úgy néz ki a Szőnyi utca felől érkező autósok számára, az ábra fókuszpontjából, mintha a fehér elemei az úttest fölött lebegnének. Ez készteti a járművezetőket fékezésre, lassításra.

"Izlandon készült először körülbelül tíz évvel ezelőtt ilyen gyalogátkelő, mely lényege, hogy lassítsa a forgalmat. Aki ugyanis meglátja ezt a háromdimenziós ábrát, jobban odafigyel. Az reméljük, hogy biztonságosabb lesz az itt való átkelés" – árulta el a városüzemeltetési csoport a grafikát elkészítő munkatársa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×