eur:
393.59
usd:
368.11
bux:
66311.1
2024. április 24. szerda György
Wine glasses in a row. Buffet table celebration of wine tasting. Nightlife, celebration and entertainment concept. Horizontal, cold toned image
Nyitókép: Ekaterina Molchanova/Getty Images

Pannon Karácsony Ünnepi Nagykóstoló: Ma este személyesen találkozhat 33 neves borásszal

A hagyományos Pannon Karácsony Ünnepi Nagykóstolón december 12-én a Pannon Bormíves Céh 33 borászatának ünnepi tételeit kóstolhatják meg a résztvevők a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rendezvénytermében, ahol átadják az idei Bussay-díjat is.

A Pannon Karácsony Ünnepi Nagykóstolón csaknem százféle bort lehet majd megkóstolni, minden birtok három bort vihet magával, és 33 tagja van a Pannon Bormíves Céhnek.

Lőrincz György, a céh elnöke jelezte, az esemény különlegessége, hogy személyesen lehet a bortermelőkkel találkozni. "Akit érdekel ez a téma, annak nagyon értékes ez a lehetőség" – mondta a Szent Andrea Pincészet vezetője.

A vendégeket tehát az ország legnevesebb borászai várják az Alkotás utca 42-48-ban, és ahogy az elnök kiemelte, erre az ünnepi eseményre minden pincészet a legnemesebb borait, a pince kincseit, a félretett tételeit viszi.

Az esten a kóstolás mellett a gasztrosarokban kulináris élmények is várják a vendégeket, a hangulatról pedig az egész este zenélő Vagabond Trió gondoskodik.

A rendezvényen adják át két év kényszerszünet után a Bussay László-díjat is. Lőrincz György kiemelte, hogy az elismerést a magyar szőlő- és borkultúráért áldozatos munkát végző személyeknek adják át, ezzel emlékeznek a névadóra, aki az elnök szerint "különleges személyisége volt a magyar szőlő- és borkultúrának, nagyon elhivatott volt, orvosként dolgozott és mellette épített fel egy birtokot, és nagyon magas színvonalú borokat termelt nagyon részletgazdag odafigyeléssel és innovatívan". Mint kiemelte, ez a díj nem a szőlő- és bortermelőnek szól, hanem mindenki másnak, aki tudásával, oktatói, gasztronómiai, művészeti tevékenységével a bort népszerűsíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×