eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
A zsűri egyik tagja a Bocuse dOr szakácsverseny magyarországi döntőjén a Sirha Budapest 2020 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hazai ízek – Háromfajta magyar krumpli lesz terítéken a Bocuse d'Or európai döntőjében

A versenyt március 23-án és 24-én rendezik Budapesten, Dalnoki Bence séf és a segédje, Nyikos Patrik képviseli a hazai színeket.

Három magyar burgonyafajta lesz a tányértéma a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjében, amelyet március 23-án és 24-én rendeznek meg Budapesten.

A Bocuse d'Or Europe tizenkilenc csapatának a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kell elkészítenie tányértémáját – közölték a nemzetközi szakácsverseny szervezői.

Mint a közlemény kiemeli, a versenyzők három magyar burgonyafajtából választhatnak:

  • a magas minőségű Coronada alacsony szénhidráttartalmáról ismert,
  • az Anuschkát általában salátákhoz szokták használni, míg
  • a Madison többnyire chipsek alapanyagaként használatos.

Mindhárom burgonyafajtát az Alföldön termesztik és szedik, kézi munkával – hangsúlyozzák a szervezők.

A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kell lenniük mind látványban, mind ízben. A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kell elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhet. A kész fogást melegen kell tálalni a zsűri 14 tagjának.

Mint a közlemény emlékeztet, a hústál témáját már 2021 végén közzétették: ez a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús lesz.

Ezzel mindkét téma reflektál a vendéglátó ország gasztronómiai kultúrájára, amelyre egyaránt jellemzők a Kárpát-medencei népek és kultúrák inspirálta hagyományok és az innováció is – áll a közleményben.

Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.

Magyarországot idén

  • Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és
  • commis-ja (segédje), Nyikos Patrik

képviseli a versenyen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×