eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gomolyfelhők az égbolton Debrecen közeléből fényképezve 2018. június 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mi vár ránk a héten? – A hétvégi káosz után sem lehet kiismerni az időjárást

A hőségzáró hidegfront után megnyugszik az idő hétfőre, a héten többször is hűvös marad az idő, kijut a záporból, zivatarból is.

Változékony lesz az időjárás augusztus első hetében: napsütésre, de záporra, zivatarra is készülni kell. Az erős kánikula egyelőre nem tér vissza, jellemzően 25-30 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de a hét közepén, néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország nagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, de a nyugati, délnyugati határ környékén is előfordulhat zápor, zivatar. Több helyen élénk, néhol erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 15-20 fok várható. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

Kedden nagyrészt napsütéses lesz az idő. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északon - alakulhat ki zápor, zivatar. Hajnalban 11-17, a délutáni órákban 26-31 fok várható.

Szerdán szűrt napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható. Szórványosan - legnagyobb eséllyel az északi országrészben - alakulhat ki zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a csúcshőmérséklet 25-32 fok között valószínű.

Csütörtökön sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás is lehet. A minimumok 14 és 22, a maximumok 20 és 28 fok között alakulnak.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. A csúcsértékek 23 és 28 fok között várhatók.

Helyenként szombaton is lehet zápor, esetleg zivatar, és időnként megerősödik a szél is, de emellett már több lesz a napsütés. Gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, helyenként záporral, esetleg zivatarral. A gyakran élénk északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap már túlnyomóan napos időre van kilátás, csapadék nélkül. A nyugati szél napközben időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 12-18, délután 27-32 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×