INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

google

kereső

internet

digitális

2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.

Felfed kicsit az egyik legféltettebb titkából a Google

Infostart

A keresőhöz van köze, a hétköznapi embereknek szeretnének plusz információt adni.

Bejelentette a Google, hogy a jövőben a keresési találatok mellett feltüntetik, hogy a kapott találatok milyen viszonyban állnak egymással, vagy miért tartotta relevánsnak az algoritmus az adott ajánlást. Erre egy külön panel szolgál, amit lenyitva hasznos információkat kapunk még azelőtt, hogy az ajánlott linket megnyitnánk - írta a 24.hu.

Az újdonságot első körben csak amerikai és brit felhasználók látják, a keresőcég a következő hónapokban teszi elérhetővé a világ többi részén.

A lenyíló ablakban nem csak az fog megjelenni, hogy mit kell tudni például arról az oldalról, ahonnan a találatot mutatja a kereső, hanem további (már eddig is közölt) információk is ide kerülnek:

  • Egyező kulcsszavak: egyszerű, de fontos szempont a Google-nél, hogy az adott oldalon megtalálhatók-e a keresésben szereplő kulcsszavak.
  • Kapcsolódó fogalmak: ha valaki arra keres rá, hogy hogyan kell sütőben halat elkészíteni, akkor a recept és a sütés szóra is automatikusan keres és ad találatot a Google, és ezt itt feltüntetik.
  • Linkek: ha egy oldal egy olyan másikra hivatkozik, amelyben szerepelnek a keresett kifejezések, azt a Google úgy értékeli, hogy érdekes lehet a keresést végző számára. Hasznos mutatója lehet ez az internetes cég szerint annak is, hogy az online tartalomkészítők hajlamosak-e az oldalt hasznosnak tekinteni az adott témával kapcsolatban.
  • Helyi kötődések: A Google a helyi sajátosságokat is figyelembe veszi a keresésnél, ilyen például az ország hivatalos nyelve is, vagy az, hogy valaki honnan internetezik. Így például ha arra kell keresnie, hogy melyik nap viszik el a szemetet, akkor igyekszik a helyi (városi, megyei) információkat kikeresni és megjeleníteni a találatok élén.

Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018