eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Ismét csúnyább arcát mutatja a tél

Kedden reggel délen szállingózhat, délután pedig a Dunántúlt érhetik el hózáporokat adó felhők.

Az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, és a gyakori felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ugyanakkor keleten a szélcsendes tájakon tartósabban megmaradhat a köd, illetve alacsonyszintű felhőzet. Délutántól a Dunántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből helyenként hózáporok is kialakulnak.

Napközben a Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek. Másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között alakul, de az északkeleti részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, felhőátvonulásokkal, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni, megvastagodni a felhőzet. Reggelre az északkeleti tájakon foltokban köd képződhet. Nagyobb eséllyel a középső országrészben helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szelet a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Bodrogközben többfelé kísérhetik erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett északkeleti tájakon akár -13 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×