eur:
393.47
usd:
368.12
bux:
65986.87
2024. április 24. szerda György
Növényekre fagyott jég a Sátormegi-patakban Salgótarján közelében 2020. november 22-én. A térségben hajnalban több helyen mínusz 9 Celsius-fok körüli hideget mértek.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

A meteorológus szerint átrobog rajtunk egy expressz a hétvégén, és nem az Orient – időjárás

Erős észak-északnyugati szél tör ránk, szibériai hideget hoz, fogcsikorgató hideg reggeleink lesznek, hózáporokra számíthatunk a következő napokban.

Szárazföldünk nagy része fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására többfelé erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé havazik, helyenként jelentős mennyiségű hó hullott, de elsősorban délkeleten és nyugaton eső, zápor is előfordul – írja előrejelzésében az Országos Meteorológia Szolgálat.

Ugyanakkor kontinensünk északkeleti és délnyugati, területe fölött anticiklon található. A felsorolt tájakon változóan felhős az ég, emellett több órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább ciklon hátoldal, illetve egy magassági teknő határozza meg. Északnyugat felől váltakozó nedvességtartalmú, továbbra is hideg léghullámok érkeznek térségünk fölé. Folytatódik a hideg, szeles idő.

Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, néhol hózápor lehet.

A Dunántúlon és a középső országrészben többfelé erős, kezdetben néhol viharos lesz az északnyugati szél, keleten, északkeleten csak időnként élénkül meg az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken –3 és +3 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

A hétvégén lesz a leghidegebb, helyenként akár –20 fokra is süllyedhet a hajnali hőmérséklet.

A jövő hét elején enyhül az idő, eleinte hózáporokra, majd vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×