eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Veszélyben vannak a Google Chrome felhasználói

Hiába teszi az újabb és újabb frissítésekkel egyre biztonságosabbá böngészőjét a Google, ha a felhasználók nem hajlandók telepíteni.

A Google folyamatosan figyeli, hogy a Chrome böngészőben mivel próbálkoznak az illetéktelen behatolók, és ez alapján próbálja meg egyre biztonságosabbá tenni szolgáltatásait, csakhogy a felhasználók nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy frissítsék a böngészőket – írja a computerworld.hu.

A cég közleménye szerint jelenleg a Chrome-nak, amely amúgy a legnépszerűbb böngésző a piacon, 49 különböző verziója van használatban. A két legfrissebb verziója a 86-os és 87-es, ezeket a felhasználók 61 százaléka használja, de 28 százalék még mindig a 85-ös verzióval dolgozik, és az emberek 86 százaléka a Chorme valamelyik sebezhető verzióját használja.

A szakértők szerint a "ha nincs baja, minek megjavítani" mentalitás a szoftverek tekintetében nagyon veszélyes, ugyanis attól, hogy egy frissítés nem hoz szemmel látható változást, rengetegszer hatalmas sebezhetőségeket javít ki. Csak az elmúlt pár hétben öt zero-day sebezhetőséget javított a cég, melyeket a hackerek előszeretettel használnak ki azoknál, akik nem figyelnek a biztonságukra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×