eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Időjárás: kemény fagy, száraz hideg és még szél is – videó

De legalább a felhőzet feloszlik és a hajnali fagy után napközben azért mindenhol plusz lesz.

Egy markáns hidegfront mögött igen hideg levegő árasztja el Északnyugat- és Közép-Európa nagy részét – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. A front mentén - amely Skandináviától Olaszországig húzódik - 5-6 fokos hőmérséklet-különbség figyelhető meg, hatására pedig kiterjedt éjszakai fagyok jelentkeztek, és sokfelé hullott kisebb csapadék. A mediterrán országokban szárazabb, naposabb és enyhébb az idő, a partvidékeken 20, Dél-Spanyolországban 25 fok felett alakulnak a maximumok. A norvég hegyekben folytatódott a csapadékos periódus, jelentős esőzést, illetve havazást regisztráltak. Az említett hidegfront hazánkon is átvonul, mögötte a következő másfél nap során szárazabb, hidegebb levegő áramlik fölénk.

Éjjel országszerte kiderül az ég és megszűnik a csapadék, szombaton pedig gyengén felhős, napos, száraz időnk lesz. Az északi, északkeleti szél szombaton délelőtt még sokfelé élénk lesz, majd veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és –4 fok között alakul, de a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap is hasonló idő lesz, de jön a köd. Hétfőn lehet némi csapadék, kedden reggel köd, napközben sok napsütés várható.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×