eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter/Polizia di Stato

Két óra alatt 500 kilométer - őrült száguldás

Mindenkit állva hagyott a rendőrségi Lamborghini: alig két óra alatt tette meg a Róma és Padova közötti, közel 500 kilométeres távolságot.

A sprintet az olasz rendőrség a 2017-ben vett Lamborghini Huracannal teljesítette, jó indokkal: egy donorvesét szállítottak. A The Drive című autós portál és a 24.hu cikkéből nem derül ki, hogy a vesét miért nem a szokásos módon, helikopterrel szállították le.

Az viszont igen, hogy az olasz rendőrök igencsak kitettek magukért: a római és a padovai kórház közötti távolság 489 kilométer, amit a rendőrségi Lambo valamivel több, mint két óra alatt tett meg, 233 kilométer/órás átlagsebességgel.

Az olasz rendőrség egy Twitterre feltöltött videóban számolt be a számukra átalakított (többek között hűthető csomagtartóval felszerelt) autó speciális útjáról.

Magyarországon egyébként a mentők munkáját segítik "száguldó" motorosok, a "vérlovagok", akik szükség esetén gyorsan célba juttatandó küldeményekkel róják az ország útjait – az egyik autópályás útjukat bemutató videóról az Infostart is beszámolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×