eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay

Pár nap nyugalom, de már látható az újabb hidegfront

A Kárpát-medence időjárását hétfőn estig egyre inkább a nyugatról közeledő teknő előoldali áramlási rendszere alakítja.

Hétfőn dél, délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben, valamint a főváros térségében egész nap borult időre van kilátás.

Hajnaltól a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja térségében megerősödik, olykor viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 16 és 20 fok között várható, de a tartósan borult tájakon csupán 13, 15 fok lesz.

Kedden az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és ott elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. Reggelre helyenként köd képződhet. A délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon északira fordul, és megélénkül, ott egy-egy erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Már látható, hogy pénteken egy hidegfront érkezhet nyugat-északnyugat felől, ennek hatására megnő a csapadék kialakulásának esélye - hangzott el a meteorológiai szolgálat videójában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×