eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Változik a halmazállapot, durva a friss előrejelzés

Jelentős hőmérséklet-különbségek lesznek az északi és a déli területek között.

Az ország északi harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső sem kizárt, másutt a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű.

A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, főként keleten néhol viharossá fokozódik. A kora reggeli 2 és 7 fok közötti értékek a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Hajnalban délnyugaton helyenként talajmenti fagy előfordulhat.

A következő napokban javulhat a helyzet, szakadozik a felhőzet, kevesebb csapadékra lesz kilátás, viszont megerősödik a szél.

A meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán arról írt, hogy teljesen természetes ebben az időszakban már havas eső, havazás, főleg a magasabban fekvő, hegyvidéki területeken, de - jegyezték meg - síkvidéken is előfordult már.

Emlékeztettek, hogy a legutóbbi emlékezetes őszi első havazás 2016-ban volt. Akkor, október 5-én délután megjelentek az első hópelyhek az Északi-középhegység magasabb csúcsain, és másnap reggelre a Kékestetőn már 4 centiméteres hóréteg alakult ki, ami azóta is napi rekordnak számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×