eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Keszthely TV/YouTube

Durván megtépázta a viharos időjárás Keszthelyt – videó

Fákat döntött ki és ágakat szakított le a viharos, 65–75 kilométer per órás szél kedden Keszthelyen. A délelőtt során összesen négy helyszínre riasztották a tűzoltókat. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint sok munkája volt a megyében a lánglovagoknak.

Hatalmas faág zárta el az utat a gyalogosok elől a város egyik utcában, amelyet tíz méteres magasságból tört le a viharos szél. A fő ága a mellette lévő fára esett, ami további veszélyforrást jelentett – idézi a Hirbalaton.hu a Keszhely TV híradását.

A keszthelyi tűzoltók reggel 9-kor kapták a riasztást. Kiérkezésüket követően azonnal megkezdték a terület körbeszalagozását, valamint a forgalomtól is elzárták a területet útjelző bójákkal. Nem sokkal ezután a sérült gesztenyefát gépezetes tolólétra és motorfűrész alkalmazásával távolították el. A vágási munkálatokkal negyed 12 környékén végeztek a szakemberek.

De nem csak ezen az egy helyszínen kellett helyt állniuk a tűzoltóknak.

Keszthelyen és a megyén belül is számtalan más területen kellett kárelhárítási munkálatokat végezniük.

A Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint, a kora reggeli órákban teljes szélességében elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa a Vörösmarty utcában. A délelőtt folyamán további három helyszínre kellett vonulniuk. Először egy fa dőlt vezetékekre az Ady Endre utcában. Aztán nem sokkal később a Skála közben egy épület oromszegélyét bontotta meg az erős szél – tette hozzá Kósi Zsolt.

Muraszemenye külterületén ugyancsak fa dőlt az úttestre. Itt a forgalmi akadályt a letenyei hivatásos tűzoltók szüntették meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúl nagy területén

szerdán is erős északnyugati szélre kell számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×