eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án. A Pest megyei kisvárosban, a Vecsési úton két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással. Az ütközést követően verekedés tört ki és feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből lövések is eldördültek. A helyszínen ketten megsérültek.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Tizenhétszer sokkolták a mentők, másodszor is visszajött a halálból egy győri férfi

Az ötvenéves férfi győri otthonában lett rosszul, a lánya kezdte meg az újraélesztését, a megdöbbentő történetről maguk a mentők számoltak be a közösségi oldalukon.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán így írtak a történtekről: „Péntek este telefonon kértek azonnali segítséget egy férfihez, akinek leállt a légzése. A beteg lánya példamutatóan végezte az életmentő nyomásokat apja mellkasán, ám ez nem hozott eredményt” – írta oldalán az OMSZ. „A gyors kiérkezés után bajtársaink azonnal ádáz küzdelembe vetették magukat a beteg életéért, akit az elhúzódó emelt szintű ellátás alatt – rengeteg gyógyszer adása mellett – összesen 17 alkalommal sokkoltak a szakemberek. A hősies küzdelem eredményesen zárult, a harcot végül az életmentők fölényes győzelme zárta, amikor stabil kórházba szállítását követően a beteg maga köszönte meg a segítséget! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

A férfi már másodszor jött vissza a halálból, a Blikknek a kórházban azt mondta, fél évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló történt vele. Álmából ébredt, érezte, hogy vizesedik és nem kap levegőt. Akkor is a lánya és az élettársa volt otthon, ők hívtak mentőt. Már épp elfelejtette volna az egészet, amikor jött a mostani roham, ebből nem emlékszik semmire, de, mint mondja, talán jobb is így.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×