eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Ábrahám Gábor

Páratlan kincsek, régvolt sztorik a Balatonról

Ábrahám Gábor évtizedek óta gyűjti a fotókat Siófokról és a Balatonról, mára egy gazdag gyűjtemény állt össze.

A kiliti Petőfi körút, a hajózási sziget – gyermekkorának kedvelt helyei közül kettő. Ábrahám Gábor igazi lokálpatrióta, évtizedekkel ezelőtt aktív tagja volt már az akkori városszépítő egyesületnek. Úgy ötezer fotót őriz számítógépén Siófok régebbi és közelebbi múltjából, naponta legalább egyet meg is oszt a legnagyobb közösségi oldal nyilvánosságával - írta a siofok.hu.

Az építőiparban dolgozott, amíg egy betegség az íróasztal mögé nem kényszerítette. A munkáján kívül is egyre többet ült a számítógép előtt, új és új honlapokat, adattárakat, közte külföldieket fedezett fel, ahonnan régi siófoki, balatoni képeket tudott letölteni.

"Mára ez hobbivá lett; csak régi siófoki fotóból úgy ötezer darabos gyűjteményem van és akkor még nem számoltam a különféle balatoniakat."

Amelyik képnek csak tudja, a történetét is felkutatja, hogy mellékelni tudjon hozzá rövidebb-hosszabb magyarázatot.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×