eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Frankfurt, 2018. január 29.2017. augusztus 2-án Frankfurtban készített kép egy dízel Volkswagen kipufogóiról. Német újságok 2018. január 28-i beszámolói szerint a Volkswagen, a Daimler és a BMW által alapított és időközben már megszűnt, a szállítási szektor környezeti és egészségügyi helyzetével foglalkozó európai kutatócsoport (EUGT) megbízásából az aacheni Egyetemi Kórház egyik intézete 25 emberen tanulmányozta a dízel üzemanyag füstjében lévő egyik gáz, a nitrogén-dioxid (NO2) hatását. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Nagyot ugranak a britek: vége a kipufogós autóknak

Céldátumot is rendeltek hozzá. Tavalyelőtt még 2040 volt, de most egy sokkal közelebbit határoztak meg.

Nagy-Britannia céldátumot jelölt ki arra, mikortól tilos a kipufogós kocsik forgalmazása az országban - olvasható az Autónavigátor.hu portálon.

A dátum éve: 2035.

Az Egyesült Királyág addig is drasztikusan csökkentené az ország károsanyag-kibocsátását.

Ha bárki szerint 2035 messze volna, tudni kell hozzá, hogy a betiltott kocsik közé tartoznak a hibrid és a plug-in hibrid modellek is, így válhatna emissziómentessé a brit közlekedés 2050-re.

Korábban is volt egy céldátum (2017-ben 2040), de a "klímavészcsengő" hatására öt évet faragtak rajta, és ugyanez várhat a 2035-ös dátumra, "ha a feltételek adottak lesznek hozzá".

Az autógyártók és a kereskedők természetesen nem örülnek a kormány ilyesfajta terveinek, szerintük irreális ilyen közeli dátumokról beszélni, továbbá egy ilyen szabályozás hatalmas terhet róna a gyártókra.

A kormány elköteleződését bizonyítja, hogy 1,5 milliárd fontot szán arra, hogy könnyebbé tegye az elektromos autók birtoklását, melyekből átlagban 15 percenként vásárolnak egyet az Egyesült Királyságban.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×