INFORÁDIÓ 
2019. november 14. csütörtök
Aliz

brit

2019.09.27. 11:23

Hetedszer is rácsapott Boris Johnson kezére a brit parlament

A brit parlament ismét elutasította Boris Johnson miniszterelnök indítványát, hogy függessze fel üléseit a kormánypárt éves konferenciája idejére. Közben vezető téma lett Johnson retorikája, és hogy ez milyen mértékben tüzeli a parlamenti képviselők elleni fenyegetéseket.
2019.09.24. 13:22

Elemző: "felmérhetetlen szakaszba" jutott a brit politika

Azok után, hogy a brit legfelsőbb bíróság megsemmisítette a parlament felfüggesztését, a brexit most látható határidejéig hátra lévő folyamatok is teljesen megváltoznak, és felmerülhet, hogy Boris Johnson miniszterelnök félrevezette a királynőt.
2019.09.05. 06:34

Megsemmisítette Boris Johnsont a parlament, durva hetek jönnek

A brit parlament megtiltotta, hogy a szigetország megállapodás nélkül, rendezetlen módon lépjen ki az Európai Unióból október 31-én - ha csak nem egy több éves bénultság jön. Johnson miniszterelnök számára megalázó módon leszavazta azt az ötletet is, hogy október közepén előre hozott választásokat tartsanak.
2019.07.15. 19:11

Szivárogtatás: a brexitőrület nem elég a briteknek

A brit média tudni véli, ki szivárogtatta ki a washingtoni brit nagykövet bizalmas jelentéseit. Az eset diplomáciai botrányt kavart, mert a követ szerint Donald Trump kormányzata „alkalmatlan” és Trump elődjét, Barack Obamát akarta idegesíteni, amikor felmondta az iráni atomalkut.
2019.05.28. 14:28

Szakértő: két párt széthordta a brit nagyok szavazóit

Hétfő este óta ismert a brit EP-választás végeredménye: bár a Brexit Párt fölényesen nyert, az Európa-pártiak is rengeteg szavazatot kapott. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, Szabó Barnabás szerint tehát a patthelyzet továbbra is kitart.
2019.04.12. 13:01

Nem igazán jó az Európai Néppártnak, ha van brit EP-választás

Nincs másodosztályú uniós állam; ha az Egyesült Királyság a közösség tagja marad, akkor minden EU-s intézmény teljes jogú tagja marad - egyértelműsítette az InfoRádióban a Bruxinfo brüsszeli irodaigazgatója, Fóris György, aki szerint nem az euroszkeptikusok fognak megerősödni az új EP-ben.
2018.12.13. 14:42

Theresa May: nem várok azonnali áttörést

Megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett bizalmi szavazást este Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök, aki az évzáró EU-csúcs brüsszeli helyszínére érkezve ismét kifejtette várakozásait. Megkérdezték arról is, hogy valóban nem ő fogja-e vezetni a kormányzó Konzervatív Pártot a következő nagy-britanniai parlamenti választásokon.
2018.12.10. 12:18

Brexit: ront vagy javít a helyzeten az Európai Bíróság ítélete?

A brit külügyminiszter szerint nincs jelentősége az Európai Bíróság ítéletének, hiszen London nem készül a folyamat leállítására. A bíróság ítélete inkább az időzítése miatt fontos, hiszen egy nappal a brit parlamenti szavazás előtt a brexit ellenzőinek táborát erősítheti.
2018.11.21. 18:17

Kockázatokra figyelmeztet May

Theresa May szerint ha a londoni parlament elveti a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről kidolgozott megállapodástervezetet, akkor az egész Brexit-folyamat leállhat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018