eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A befagyott Balaton Siófok-Szabadifürdőnél 2018. március 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton – Képünk illusztráció

Legyen akármilyen fagyos az idő, várják a csobbanókat a Balatonnál

Szigliget strandja az idei év végén is izgalmas eseményeknek ad helyet. A Balatonba újra karácsonyfát állítanak, amelyet Újév napján hozhat ki a vízből a leggyorsabb fürdőző. Tavaly több mint ötszázan csobbantak.

Az idei évben kilencedik alkalommal állítanak karácsonyfát a Balatonba – nyilatkozott a Veszprém megyei hírportálnak Szigliget polgármestere. December 24-én, délelőtt helyezik el a feldíszített fát, amelyet majd január 1-jén, az Újévi csobbanás alkalmával hoznak ki a résztvevők a habokból.

Balassa Balázs ismertette: december 24-én délelőtt igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak a strandra, ahová elsősorban a kisgyermekes családokat várják, mesejátékkal, karácsonyfaállítással és ajándéksorsolással. Január 1-jén pedig azok kapják a főszerepet, „akik elég bátrak, és elég őrültek ahhoz, hogy megmártózzanak a fagy­pont közeli hőmérsékletű vízben”. 12:30-tól egészen 15 óráig folyamatos programokkal, valóságos újévi forgataggal várják a látogatókat, tette hozzá Szigliget vezetője.

A csobbanásra bárki jelentkezhet, de csak azok mártózhatnak meg a jéghideg habokban, akiknek a helyi vizsgálatot követően az orvosok azt engedélyezik.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×