eur:
394.95
usd:
363.48
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
alváshiány
Nyitókép: pexels.com

Fontos közölni valója akadt a Magyar Alvás Szövetségnek az éj leple alatt

Fontos esemény közeleg; az alváskultúra alakításában példamutató tevékenységet végző országnak számít Magyarország.

Minden idők legnagyobb szabású alvásszakmai találkozójára kerül sor a kanadai Vancouverben szeptember 20-25-éig - közölte szerda késő esti közleményében a Magyar Alvás Szövetség.

Több mint 75 ország képviselője fejti ki tudományos álláspontját, adja elő gyakorlati tapasztalatait az alvásgyógyászat területén. Az eseményt szervező alvásorvosok világszövetsége a tanácskozás kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy technológia XXI. századi eszközeinek mindennapi alkalmazása jelentősen befolyásolja az életvitelünket, és annak káros hatásai egyre jelentősebb mértékben érintik az alvásunkat.

Az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen éjszakai nyugodt alvás kérdései túlmutatnak az alvásgyógyászaton, éppen ezért a világszervezet széles körű társadalmi összefogást sürget a témában. Szorgalmazza a kormányok, a szervezetek, az intézmények, a családok és minden alvó ember aktív részvételét az alváskultúra alakításában.

Az ezen a területen példamutató tevékenységet végző országok közül a legjobbakat a világszervezet elismerésben részesíti. Idén közöttük lesz Magyarország is az alváskultúra alakításáért, a World Sleep Day nemzetközi alvásmozgalomban való magas színvonalú részvételéért és a széles körű társadalmi mozgalom szervezéséért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×