eur:
393.3
usd:
367.94
bux:
65897.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Instagram/Jessi Combs

A Föld leggyorsabb nője akart lenni a rekordkísérletben elhunyt műsorvezető

Az autóversenyzőként is ismert Jessi Combs az Oregon délkeleti részén lévő Alvord-sivatagban próbált meg felállítani egy új szárazföldi sebességrekordot.

Az All Girls Garage sorozat házigazdája a Föld leggyorsabb nője címet szerette volna megszerezni, az elmúlt években csak ez a vágy hajtotta. A csúcsot jelenleg Kitty O’Neil tartja, aki 1976-ban 512 mérföldes (825 km/órás) sebességet ért el háromkerekű járművével - írja a 24.hu.

Combs csúcsa 2016-ban 767 km/óra volt, amivel egyébként máig ő tartja a négykerekes járművek tekintetében a rekordot. Tavaly elérte a 777 km/órás sebességet is, de azt nem hitelesíthették, mert az adott távot legalább kétszer kell megtenni, ő viszont műszaki hiba miatt csak egyszer tudta.

Jessi legfontosabb álma volt, hogy a Föld leggyorsabb nőjévé váljon. Az a ritka álmodozó volt, aki a lehetőségekből valóságot csinált

- írta a halálát követően családja.

A baleset részletei nem tisztázottak, konkrétumokat nem közöltek. Egyik csapattársa és barátja azt írta az Instagramon, hogy mindent megtettek, ami emberileg lehetséges, hogy megmentsék Combs életét, de nem jártak sikerrel.

Forrás: Instagram/Jessi Combs
Forrás: Instagram/Jessi Combs

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×