eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Durva reggelek jönnek, a leghidegebb órákban 3-9 fok lesz

A hétvégén is változékony lesz az időjárás: napsütésre, de szélre, többször esőre is készülni kell.

A maximumok többfelé alakulnak 20 fok felett, de vasárnap helyenként csak 11 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken reggel, délelőtt a keleti, északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, majd a gomolyfelhő-képződés mellett ott is sok napsütés várható szórványosan záporral, helyenként zivatarral. A szél élénk, helyenként, illetve zivatar környeztében erős lehet.

A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő,

a Dél-Dunántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Szombaton nagyrészt napos időre lehet számítani, nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel, majd késő délutántól nyugaton megvastagszik felhőzet. Ezután

a Dunántúl nyugati részén egyre nagyobb területen várható eső, záporeső,

addig legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge csapadék. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 19-23 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye.

A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik a szél is, keletebbre csak élénk légmozgás várható.

A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb hőmérséklet 11-23 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×