INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

tenger

adria

adriai-tenger

hőmérséklet

nyaralás

Sokkal melegebb az Adria az ilyenkor szokásosnál

Sokkal melegebb az Adria az ilyenkor szokásosnál

Infostart

Három fokkal melegebb az Adria az ilyenkor szokásosnál.

Még csak június eleje van, de az Adriai-tenger hőmérséklete már sok helyen a főszezoni értékeket mutatja a horvát tengerparton.

A legtöbb magyar még mindig a horvát tengerpartot választja, ha tengerről van szó. Most, június elején abban a különleges helyzetben lehetnek az Adrián strandolók, hogy a főszezonra jellemző vízhőmérsékleteket élvezhetnek előszezoni árakon - írja a Nyárilap.

Horvátországban már az április és május is szokatlanul meleget hozott. Áprilisban már 30 fokot mértek, májusban pedig hosszabb időszakon keresztül uralták a tengerpartot a 25 és 30 fok közötti maximumok. Egyre többen merészkedtek ki a strandokra, a szokásosnál hamarabb beindult a strandszezon.

Az Ocean-Lab, a klímaváltozást vizsgáló európai-mediterrán intézet legutóbbi jelentése szerint az Adria számos helyen 3 fokkal melegebb az ilyenkor szokásosnál.

A Horvát Meteorológiai Intézet számos ponton méri a tengervíz hőmérsékletét a nap bizonyos időszakaiban. A hőmérsékletet a vízfelszín alatt 30 centiméterrel mérik, egy olyan helyen ahol a vízmélység eléri a 180 centimétert.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018