eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A PIP-mellimplantátumok eltávolítását kérte a nőktől a francia kormány

Sürgette a francia kormány és annak egészségügyi minisztere, Xavier Bertrand pénteken azt a több tízezer nőt, akinek mellimplantátumával gond lehet egy hibás töltőanyag miatt, hogy távolíttassák el a beültetett szilikont.

A kormány azt ajánlja, hogy a nők óvintézkedésként vetessék ki az implantátumot, amelyet a francia gyártó világszerte értékesített. A "gyanús" szilikongélt tartalmazó implantátumokkal kapcsolatban abnormális mértékben jelentettek szakadást, többen rákos megbetegedés kialakulásával is összefüggésbe hozták.

Nora Berra egészségügyi államtitkár ugyanakkor rámutatott, nincs közvetlen bizonyíték a rossz minőségű szilikon és a rák megjelenése között.

A nőket arra kérték, forduljanak sebészükhöz vagy kezelőorvosukhoz, hogy elvégezzék a szükséges klinikai és radiológiai vizsgálatokat, hogy megnézzék, milyen állapotban vannak az implantátumok.

Franciaországban becslések szerint 30 ezer nő mellébe ültették be a mára megszűnt Poly Implant Prothese (PIP) nevű cég termékét. A vállalat évente 100 ezer implantátumot gyártott, mielőtt a terméket 2010 év elején visszahívták a piacról.

Az 1991-ben alapított PIP egy időben az ágazat harmadik legnagyobb cége volt, mellimplantátumainak 80 százalékát Spanyolországba, illetve Nagy-Britanniába exportálta.

A problémát az okozza, hogy a PIP a gyanú szerint rossz minőségű szilikongélt használt a mellbetétekhez. A gél, amely tízszer olcsóbb, mint az egészségügyi előírásoknak megfelelő anyag, megnöveli az implantátum borításában a szakadás kockázatát, ennek következtében a környező szövetek gyulladását és a szilikon szivárgását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×