eur:
387.52
usd:
357.03
bux:
68347.18
2024. május 17. péntek Paszkál

Melyik a legmérgesebb nemzet Európában?

Egy átfogó kutatás eredménye bebizonyította, hogy Európában a britek mérgelődnek a legtöbbet.

Egy európai kutatás szerint a leggyakrabban a britek, szám szerint napjában legalább négyszer lesznek idegesek, ezzel az eredménnyel pedig elnyerték a legmérgesebb nemzet címét. A szenvedélyességükről híres olaszok csak napi 3 és félszer, a franciák pedig háromszor húzzák fel magukat valamin.

A legnyugodtabbaknak a svédek, a norvégok és a dánok bizonyultak, mivel ők csak minden ötödik napon mérgelődnek, akkor is csak egyszer.

A legmérgesebbnek számító britek 48 százaléka mondta azt, hogy nagyon felhúzza őket, ha valaki eléjük tolakodik a sorban, 43 százalékukat pedig a közlekedési dugó irritálja a legjobban. A megkérdezett szigetországiak harmada említette, hogy a goromba bolti kiszolgálástól vagy a szomszédtól gurul dühbe, 36 százalékukat a rasszista és bigott viselkedés idegesíti fel, 34 százalékukat a szabálytalanul közlekedő autósok akasztják ki, 33 százalék szerint pedig a nyilvános helyen káromkodók a legidegesítőbbek.

Az olaszokat leginkább a rossz vezetési stílus akasztja ki, a franciákat pedig a hanyag kiszolgálás ingerli a legjobban. A legtöbb skandináv országban élő megkérdezett azt mondta, hogy az dühíti fel, ha országukat gúnyolják.

A kutatásban összesen 6 ezer embert kérdeztek meg Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Görögországban, Portugáliában, Svédországban, Norvégiában és Dániában.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×