eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vissza a múltba: a '90-es évek újdonságai a fa alatt

A gazdasági válság hatásai a karácsonyra is rányomják bélyegüket. A fa alatt sokan nem az elmúlt években kifejlesztett kütyüket találják majd, hanem az elmúlt évtizedek slágertermékeit, az ajándékozók ugyanis az olcsó cikkeket keresik.

A hordozható CD-lejátszót már sokan leírták, főleg akkor, amikor a sokkal kisebb és praktikusabb MP3-lejátszók megjelentek a piacon, ez utóbbiakra ugyanis több száz zeneszám feltölthető. Most mégis úgy tűnik, korán temették a '90-es évek egyik slágertermékét, a kereslet ugyanis idén megnőtt ezek után.

A tendenciára a nagyobb áruházak is felfigyeltek, az egyik brit lánc például felismerte a fogyasztói igényt, és ismét árulni kezdte a terméket, négy évvel azután, hogy "végleg" kipucolta azokat a polcairól.

A 60 milliós lakosú szigetországban csak októberben 45 ezer darabot vásároltak ezekből, a kereslet pedig az idén tavalyhoz képest 50 százalékkal emelkedett. Mindez nem is csoda, hiszen a készülékek ára a hőskorhoz képest jelentősen csökken, akkor még átlagosan 100 fontba kerültek (mostani árfolyamon nagyjából 30 ezer forintnak megfelelő összeg), míg manapság már 15 fontért, azaz 4 500 forintért megvehetők.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×