eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szex helyett a természettudományt választották

A természettudományt hallgató fiúkat érdekli a legkevésbé a szex, míg a legaktívabb nemi életük a művészet szakos lányoknak van - derült ki egy ausztrál felmérésből, amelynek során a Sydney-i Egyetem 185 diákjának szokásait és életmódját vizsgálták.

Összességében aktívabb nemi életet élnek az egyetemista lányok, mint a fiúk - számoltak be a vizsgálatról a kutatók a Sexual Health című szaklapban a vizsgálatról, amelyből az is kiderült, hogy a természettudománnyal foglalkozó fiúkat kevésbé foglalkoztatja a nemi életük, mint a más fakultásra járókat.

Ennek azonban egészen egyszerű magyarázata is lehet Stephen Carroll pszichoterapeuta szerint: az, hogy a külföldi diákok általában természettudományt hallgatnak a Sydney-i Egyetemen, és közöttük sokan olyan országból érkeznek, ahol nem elfogadott a házasság előtti nemi élet. Ráadásul ők általában lelkiismeretesebben tanulnak, és sok időt töltenek a laboratóriumban, így kevesebb esélyük is van lányokkal randizni.

Kiderült, hogy a fiúk később kezdik a szexuális életet, mint a lányok - derült ki a kutatásból, amelyben egyébként elsősorban lányok voltak hajlandóak részt venni: ők adják a válaszolók 78 százalékát.

A megkérdezettek több mint fele (66 százalék) állítja: nem zavartatná magát, ha orvoshoz kellene mennie, hogy megvizsgáltassa magát, nincs-e chlamydiája (ez a szexuális úton terjedő fertőzés a nőknél meddőséget okozhat) - ugyanakkor szinte mindegyikük azt gondolja, hogy a fertőzés veszélye az esetében csekély.

Ebből a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy még promiszkuitásra hajlamos, tanult fiatalok sincsenek tisztában a veszéllyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×